Nie jest tajemnicą, że wołowina jest znacznie twardsza niż wieprzowina. Ale ten problem można łatwo rozwiązać, jeśli mięso jest odpowiednio marynowane. Dzielę się świetnym przepisem na marynatę na szaszłyki wołowe. Jest zawsze skuteczny i, co najbardziej satysfakcjonujące, jest przygotowywany z dostępnych składników.
Składniki
- cytryna - pół
- oliwa z oliwek - 100 ml
- pasta pomidorowa - 2 art.
- miód - 1 art.
- papryka - 1 łyżeczka
- czarny pieprz - 4 groszek
- kolendra - 0,5 łyżeczka
- sól (bez zjeżdżalni) – 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel czarny pieprz, kolendrę, paprykę i sól w moździerzu.
Połącz koncentrat pomidorowy, olej, miód i sok z cytryny.
Dodaj półfabrykat z przyprawami i jeszcze raz dobrze wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy