sosy 14.06.2023

marynata do szaszłyków wołowych

5 min
4 porcje
Marynata do kebabu wołowego
agneskantaruk, stock.adobe.com
0

Nie jest tajemnicą, że wołowina jest znacznie twardsza niż wieprzowina. Ale ten problem można łatwo rozwiązać, jeśli mięso jest odpowiednio marynowane. Dzielę się świetnym przepisem na marynatę na szaszłyki wołowe. Jest zawsze skuteczny i, co najbardziej satysfakcjonujące, jest przygotowywany z dostępnych składników.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel czarny pieprz, kolendrę, paprykę i sól w moździerzu.

Połącz koncentrat pomidorowy, olej, miód i sok z cytryny.

Dodaj półfabrykat z przyprawami i jeszcze raz dobrze wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy