Nietrudno zgadnąć, że głównym składnikiem tego przepisu są jabłka. Polecam użyć Antonovka, Gloucester lub Golden. Spośród nich sos jabłkowy do mięsa okazuje się najsmaczniejszy. Więcej o wszystkim.
Składniki
- jabłka - 500 g
- cebula - 1 rzecz
- pomidory - 100 g
- czosnek - 3 ząbki
- oliwa z oliwek - 100 ml
- sok z cytryny - 2 art.
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- mielona kolendra - 0,5 CZ. l.
- majeranek - 0,5 łyżeczka
- cukier - 1 art.
- sól - 8 G
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój jabłka na ćwiartki, obierz i nasiona.
Obierz pomidory i pokrój na małe kawałki.
Obierz cebulę, posiekaj.
Włóż wszystko do garnka i gotuj na wolnym ogniu przez 7-10 minut, często mieszając.
Zmiksuj powstałą masę blenderem i przetrzyj przez sito.
Dodaj przyprawy, posiekany czosnek, olej, sok z cytryny, cukier, sól i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy