sosy 08.06.2023

sos jabłkowy do mięsa

20 min
4 porcje
Sos jabłkowy do mięsa
monus_jr8, stock.adobe.com
0

Nietrudno zgadnąć, że głównym składnikiem tego przepisu są jabłka. Polecam użyć Antonovka, Gloucester lub Golden. Spośród nich sos jabłkowy do mięsa okazuje się najsmaczniejszy. Więcej o wszystkim.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój jabłka na ćwiartki, obierz i nasiona.

Obierz pomidory i pokrój na małe kawałki.

Obierz cebulę, posiekaj.

Włóż wszystko do garnka i gotuj na wolnym ogniu przez 7-10 minut, często mieszając.

Zmiksuj powstałą masę blenderem i przetrzyj przez sito.

Dodaj przyprawy, posiekany czosnek, olej, sok z cytryny, cukier, sól i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy