Wypróbuj ten przepis, a zdziwisz się, jak pyszny może być zwykły sos do spaghetti. Specjalna atrakcja nadaje mu wstępnie smażona papryka. Ilość przypraw, soli i czosnku należy dodać do własnych upodobań.
Składniki
- pomidory - 200 g
- papryka (duży) – 1 rzecz
- ostra czerwona papryka - pół
- czosnek - 2 ząbki
- oliwa z oliwek - 2 art.
- oregano - 0,5 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Paprykę przekrój na pół, obierz nasiona i łodygę.
Połóż na rozgrzanej patelni z olejem i smaż przez 5-7 minut.
Połóż na talerzu, lekko ostudź i obierz z folii.
Obierz pomidory, posiekaj w blenderze i przetrzyj przez sito.
Ostra papryka obierz nasiona, posiekaj.
Umieść kawałki papryki i ostrej papryki w misce blendera. Zmiel do uzyskania gładkości.
Wymieszaj powstałą masę z masą pomidorową, przyprawami i czosnkiem przepuszczonym przez prasę.
Dusić przez 5-7 minut, dodać sól do smaku i natychmiast zdjąć z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy