sosy 07.06.2023

sos teriyaki w domu

15 min
4 porcje
Sos teriyaki w domu
Felipe, stock.adobe.com
0

Z pewnością widziałeś mięso z błyszczącą karmelową skórką w restauracjach więcej niż raz. Osiągnięcie tego wyniku jest łatwe, jeśli dodasz sos teriyaki podczas smażenia. Możesz go kupić w sklepie, ale lepiej i taniej jest gotować w domu. Dzielę się sprawdzonym przepisem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Na małej patelni połącz sos sojowy, miód, cukier, mielony imbir, olej i ocet.

Dodaj czosnek przepuszczony przez prasę i gotuj przez 1,5-2 minuty.

Wymieszaj skrobię z wodą i wlej cienkim strumieniem do wrzącego sosu, ciągle mieszając.

Gotuj sos teriyaki na małym ogniu przez 5-7 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy