sosy 24.05.2023

ketchup agrestowy

45 min
4 porcje
Keczup agrestowy
Natallya_ph, stock.adobe.com
0

Istnieje wiele odmian keczupu, od klasycznego pomidora po pikantne, słodkie, czosnkowe i dziesiątki innych przepisów. Więc keczup z agrestu nie jest taką ciekawostką. Ponadto w sezonie jagodowym jest bardzo dostępny. Doskonały wybór do mięsa!

Składniki

  • agrest - 1 kg
  • czosnek - 1 Głowa
  • Zieleń - 100 g
  • cukier - 1 art.
  • sól - 1 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj agrest we wrzącej wodzie przez kilka minut, włóż do durszlaka i przetrzyj przez sito.

Dodaj posiekany czosnek, zioła, sól i cukier.

Gotuj keczup przez pół godziny na małym ogniu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy