Połączenie ryby z sosem serowym może być nieco nieoczekiwane, ale na pewno jest pyszne. Co więcej, Ta opcja jest odpowiednia dla każdej ryby – morskiej lub rzecznej, czerwonej lub białej. Radzę podawać wszystko ze świeżymi ziołami i warzywami.
Składniki
- mleko - 90 ml
- ser topiony - 1 rzecz
- śmietana (20%) – 90 ml
- Olej roślinny - 10 ml
- cytryna - 1 rzecz
- czosnek - 4 ząbki
- mielony czarny pieprz - 2 szczypta
- sól - 2 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj stopiony ser. Zmiel czosnek.
Dodaj do nich wszystkie składniki oprócz soku z cytryny.
Podgrzej masę, mieszając, aż ser się rozpuści.
Dodaj sok z cytryny i przyprawy do smaku, wymieszaj sos i zdejmij z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy