Pomyślałeś o zrobieniu keczupu, ale teraz nie jest sezon na pyszne pomidory? Nie denerwuj się, ponieważ istnieje wiele alternatywnych przepisów. Na przykład doskonały keczup można przygotować z koncentratu pomidorowego w domu. Okazuje się umiarkowanie gęsty, pachnący i smaczny!
Składniki
- pasta pomidorowa - 200 g
- cebula - 100 g
- czosnek - 2 ząbki
- papryka - 0,5 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- cukier - 25 g
- sól - 0,5 łyżeczka
- woda - 350 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz cebulę i czosnek, posiekaj.
Umieść warzywa w misce blendera i zmiksuj, aż będą gładkie.
Przenieś do rondla, dodaj cukier, sól, przyprawy, koncentrat pomidorowy i wodę.
Gotuj na małym ogniu przez 10-15 minut, często mieszając.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy