sosy 08.02.2022

ostry sos z pomidorów, papryki i pieprzu cayenne

1 godz. 10 min.
10 porcji
Ostry sos z pomidorów, papryki i pieprzu cayenne
marysckin, stock.adobe.com
0

Taki sos można przygotować na zimę lub użyć teraz. Aby był piękniejszy-radzę wybrać czerwoną paprykę. Jeśli chodzi o ostrość, można ją regulować, dodając mniej lub więcej pieprzu cayenne.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój bułgarski i cayenne, obierz nasiona.

Przełóż pomidory, czosnek, pietruszkę, obraną cebulę i oba rodzaje papryki przez maszynkę do mięsa.

Przelej puree warzywne do dużego rondla i zagotuj na małym ogniu.

Dodaj cukier, sól, olej, ocet i gotuj sos przez 1 godzinę, od czasu do czasu mieszając.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy