Jesteśmy już przyzwyczajeni do sosów jagodowych z mięsem, ale w rzeczywistości są one również dobre z innymi potrawami. Na przykład ten sos borówkowy niesamowicie uzupełnia rybę swoim jasnym kwaśnym i jednocześnie słodkawym smakiem. Mówię Ci, jak to ugotować.
Składniki
- borówka brusznica - 100 g
- śmietana - 100 ml
- masło - 20 g
- mąka - 1 art.
- brązowy cukier - 2 łyżeczka
- suszone chili - 1 szczypta
- sól - 2 szczypta
- mielony czarny pieprz - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij borówki w blenderze ze śmietaną.
Dodaj masło i podgrzej prawie do wrzenia.
Mieszając, dodaj pozostałe składniki i gotuj sos przez kilka minut, aż zgęstnieje.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy