sosy 15.06.2023

sos do lasagne

15 min
6 porcji
Sos do lasagne
Anatoly Repin, stock.adobe.com
0

Prawie zawsze w domu jest masło, mleko, śmietana i mąka. Z tych produktów możesz z łatwością zrobić wspaniały sos lasagne. Nie warto go przechowywać przez długi czas. Jeśli nadal jest to konieczne, połóż folię spożywczą bezpośrednio na powierzchni sosu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

W małym rondlu rozpuść masło.

Dodaj mąkę i smaż przez kilka minut na złoty kolor, ciągle mieszając.

Wlej połowę mleka i dobrze wymieszaj, aż będzie gładkie.

Wymieszaj pozostałe mleko ze śmietaną, solą i przyprawami.

Wlej półfabrykat do sosu cienkim strumieniem, ciągle mieszając.

Gotuj wszystko razem przez 3-5 minut i zdejmij z ognia.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy