Czasami w weekendy robię shawarmę. W wyniku licznych prób okazało się, że nie można obejść się bez pysznego sosu. Mam kilka ulubionych. Dzisiaj powiem ci przepis na sos czosnkowy na shawarmę. Pamiętaj, że jest przygotowywany bez soli.
Składniki
- czosnek - 4 ząbki
- śmietana - 100 g
- jogurt grecki - 2 art.
- ogórek solanka - 100 ml
- sok z cytryny - 2 art.
- oregano - 0,5 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz solankę z ogórka, śmietanę, sok z cytryny i jogurt.
Dodaj przyprawy i czosnek przepuszczony przez prasę.
Wymieszaj, przykryj folią spożywczą i odłóż na bok na 15 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy