przekąski 02.03.2022

krakersy serowe

50 min
4 porcje
Krakersy serowe
0

Nawet początkujący poradzi sobie z takimi domowymi krakersami serowymi. Przygotowują się jeszcze łatwiej niż zwykłe słodkie ciasteczka. Radzę używać parmezanu lub innego twardego sera o jasnym i wyrazistym smaku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój zimne masło nożem z mąką na okruchy. Dodaj starty ser. Możesz dodać sezam, siemię lniane lub przyprawy.

Krakersy serowe: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Dodaj żółtko, szybko zagniataj ciasto, zawiń w folię i wyślij do lodówki na 30 minut.

Krakersy serowe: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Rozwałkuj cienko i losowo pokrój ciasto na krakersy.

Krakersy serowe: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Piecz krakersy serowe w piekarniku przez 10-15 minut w temperaturze 180 stopni.

Krakersy serowe: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Zdjęcie: Julia Zubkova

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy