Tacos z wołowiną i salsą to jedna z odmian popularnej przekąski. Aby wołowina była jak najbardziej delikatna i miękka, zaleca się duszenie jej przez długi czas w bulionie z przyprawami.
Składniki
- wołowina (duszony) – 150 g
- Ser Cheddar - 70 g
- tortille "taco" (pszeniczne) – 2 kawałki
- pomidory - 2 kawałki
- kolendra - 5-6 gałązki
- cebula - 1/2 kawałki
- sok z limonki - 1 art.
- oliwa z oliwek - 1 art.
- Sol - do smaku
- przyprawy i przyprawy - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozłożyć gulasz wołowy na części widelcem lub drobno posiekać.
Na wysmarowanej tłuszczem patelni połóż tortillę, na połowie połóż starty Cheddar.
Połóż wołowinę na cheddarze i przykryj drugą połową. Dociśnij tacos szpatułką i podgrzewaj jeszcze przez kilka minut.
Powtórz z drugim Taco i przenieś przystawkę na talerz.
Drobno posiekaj pomidora, cebulę i kolendrę. Włóż wszystko do salaterki i dopraw sokiem z limonki, olejem, solą i dodaj przyprawy do smaku, wymieszaj.
Podawaj tacos razem z salsą. Dodatkowo możesz posypać tacos posiekaną kolendrą.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy