Jeśli nadal uważasz, że filet z kurczaka na parze jest zbyt nudny i mdły, to po prostu nie próbowałeś tego pysznego sufletu. Bardzo wygodnie jest zrobić to natychmiast w porcjach w silikonowych foremkach do muffinek.
Składniki
- filet z kurczaka - 400 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- śmietana - 60 g
- Manka - 1.5 art.
- Olej roślinny - 3 łyżeczka
- sól - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój filet z kurczaka na kawałki i zmiel w blenderze.
Dodaj do niego jajka i sól i jeszcze raz dokładnie posiekaj.
Wyślij tam semolinę i śmietanę, a następnie ubij suflet, aż uzyskasz najbardziej przewiewną konsystencję. Lepiej zrobić to dłużej.
Rozłóż masę w natłuszczonych silikonowych foremkach i gotuj w podwójnym bojlerze przez 20 minut.
Podawaj suflet z ziołami lub z czymkolwiek wolisz.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy