przekąski 02.03.2022

suflet z kurczaka na parze

30 min
4 porcje
Suflet z kurczaka na parze
0

Jeśli nadal uważasz, że filet z kurczaka na parze jest zbyt nudny i mdły, to po prostu nie próbowałeś tego pysznego sufletu. Bardzo wygodnie jest zrobić to natychmiast w porcjach w silikonowych foremkach do muffinek.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój filet z kurczaka na kawałki i zmiel w blenderze.

Suflet z kurczaka na parze: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Dodaj do niego jajka i sól i jeszcze raz dokładnie posiekaj.

Suflet z kurczaka na parze: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Wyślij tam semolinę i śmietanę, a następnie ubij suflet, aż uzyskasz najbardziej przewiewną konsystencję. Lepiej zrobić to dłużej.

Suflet z kurczaka na parze: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Rozłóż masę w natłuszczonych silikonowych foremkach i gotuj w podwójnym bojlerze przez 20 minut.

Suflet z kurczaka na parze: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Podawaj suflet z ziołami lub z czymkolwiek wolisz.

Suflet z kurczaka na parze: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Zdjęcie: Julia Zubkova

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy