przekąski 22.01.2022

pasztet z tuńczyka

15 min
2 porcje
Pasztet z tuńczyka
0

Tuńczyk w puszce jest gotową przekąską i można go natychmiast rozłożyć na chlebach lub zawinąć w chleb pita. Ale dlaczego nie ugotować czegoś ciekawszego? Dzielę się ulubionym przepisem na pasztet z dostępnych składników!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj jajka na twardo, pozwól im ostygnąć i obierz.

Pasztet z tuńczyka: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Drobno posiekaj cebulę i smaż na oleju na złoty kolor.

Pasztet z tuńczyka: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Wyślij do blendera jajka, cebulę, tuńczyka i trochę oleju, sól, przyprawy, posiekany rozmaryn i starty ser.

Pasztet z tuńczyka: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Rozdrobnij pasztet na gładką masę i podawaj z chlebem lub tartaletkami.

Pasztet z tuńczyka: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Zdjęcie: Julia Zubkova

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy