
Do takiej kanapki zdecydowanie potrzebujesz smażonej ciecierzycy. I są dwie opcje. Szybciej i łatwiej-weź puszkę. Ale trochę smaczniej jest zalać suchą ciepłą wodą, pozostawić na całą noc, a potem usmażyć.
Składniki
- chleb - 4 plasterki
- awokado - 1 rzecz
- sok z cytryny - 1 art.
- pietruszka - 3 gałązki
- czosnek - 2 ząbki
- kiełki - 2 garści
- ciecierzyca - 100 g
- sos sojowy - 2 art.
- papryka - 0.5 łyżeczka
- ostra czerwona papryka - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiksuj awokado, pietruszkę, czosnek i sok z cytryny w blenderze.
Podsmaż przygotowaną ciecierzycę na złoty kolor, około 10-15 minut, mieszając. Dodaj paprykę, ostrą paprykę, sos sojowy i smaż jeszcze przez kilka minut.
Ułóż awokado, kiełki i ciecierzycę na kawałkach chleba.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy