
Szproty i bochenek to niezwykle proste i oczywiste połączenie kanapek. Ale jednocześnie jest to sprawdzony od lat klasyk, na który zawsze znajdzie się miejsce przy świątecznym stole. Dzielę się moim ulubionym przepisem w pośpiechu.
Składniki
- biały chleb (Baton) – 4 plasterki
- masło - 4 łyżeczka
- ogórki - 1-2 kawałki
- szproty - 1 puszka
- jaja przepiórcze - 2 kawałki
- rukola - 1 garść
Przepis na gotowanie krok po kroku
Osusz kawałki bochenka na patelni i posmaruj olejem.
Gotuj jajka przepiórcze 4-5 minut po ugotowaniu i pokrój na pół.
Rozłóż cienkie krążki ogórków na oleju.
Następnie ułóż szproty i połówki jajek.
Udekoruj kanapki liśćmi rukoli.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy