przekąski 05.07.2023

pasztet ze szpinaku

15 min
2 porcje
Pasztet ze szpinaku
ArtCookStudio, stock.adobe.com
0

Chude tej przekąski nie można nazwać, ponieważ przepis wykorzystuje śmietanę i masło. Ale nadal pasztet szpinakowy jest mniej kaloryczny niż podobne potrawy z wątroby i mięsa. Ponadto przygotowuje się wielokrotnie szybciej. Wypróbuj i doceń wszystkie jego zalety!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pory obrać i drobno posiekać.

Roztop masło na patelni, dodaj pory i smaż przez 3-5 minut na małym ogniu.

Dodaj przygotowany szpinak i śmietanę.

Przykryj i gotuj przez 2 minuty.

Przenieś powstałą masę do miski blendera, dodaj sól, przyprawy i zmiel na gładką konsystencję.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy