
Chude tej przekąski nie można nazwać, ponieważ przepis wykorzystuje śmietanę i masło. Ale nadal pasztet szpinakowy jest mniej kaloryczny niż podobne potrawy z wątroby i mięsa. Ponadto przygotowuje się wielokrotnie szybciej. Wypróbuj i doceń wszystkie jego zalety!
Składniki
- szpinak - 300 g
- por - 100 g
- masło - 50 g
- śmietana - 120 ml
- mielona kolendra - do smaku
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pory obrać i drobno posiekać.
Roztop masło na patelni, dodaj pory i smaż przez 3-5 minut na małym ogniu.
Dodaj przygotowany szpinak i śmietanę.
Przykryj i gotuj przez 2 minuty.
Przenieś powstałą masę do miski blendera, dodaj sól, przyprawy i zmiel na gładką konsystencję.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy