
Proste guacamole powinno być pod ręką dla każdej gospodyni domowej. Ten przepis pomoże ci, jeśli nagle pojawią się Goście i musisz przedstawić ciekawe i smaczne przekąski na stole, ale nie ma zbyt wiele czasu.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Oddziel cebulę i czosnek od łuski. Czosnek można przepuścić przez prasę, a cebulę lepiej pokroić w drobną kostkę.
Oddziel awokado od pestki. Wyjmij miąższ i zmiel na puree. Skrop sokiem z cytryny.
Wymieszaj awokado, cebulę i czosnek. Dodaj sól i przyprawy do smaku. Dodaj oliwę z oliwek i wymieszaj.
Oddziel papryczki chili od nasion i pokrój w cienkie paski. Posyp guacamole na wierzchu i podawaj jako przystawkę lub rozłóż jako bazę pod kanapkami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy