
W menu każdej francuskiej restauracji znajduje się tatar z łososia. Proponuję dziś zostać w domu i samemu przygotować wykwintne danie. Aby to zrobić, rybę należy lekko zamrozić, a następnie drobno posiekać i wymieszać z dodatkami. Pozostałe szczegóły znajdują się w przepisie.
Składniki
- łosoś - 300 g
- awokado - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- ocet ryżowy - 2 art.
- sok z cytryny - 3 art.
- oliwa z oliwek - 1 art.
- sos sojowy - 2 art.
- sos chili - 1 CZ. l.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - 0,3 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Włóż łososia do zamrażarki na 30 minut.
Drobno posiekaj łososia i obraną cebulę.
Wymieszaj półfabrykaty w misce, dodaj olej, ocet, sosy, sól i mielony pieprz. Przykryj folią spożywczą i odłóż na bok na 20 minut.
Awokado przekrój na pół, obierz, usuń pestkę.
Posiekaj miąższ owocu, wymieszaj z sokiem z cytryny.
Umieść pierścień do serwowania na talerzu, ułóż warstwę awokado.
Dodaj półfabrykat z rybą i lekko ubij.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy