przekąski 21.06.2023

galaretka z podudzia z indyka

3 godz. 50 min.
12 porcji
Galaretka z podudzia z indyka
oksanamedvedeva, stock.adobe.com
0

Każda doświadczona gospodyni ma swój własny przepis na galaretkę i nic dziwnego, ponieważ to danie jest często przygotowywane na święta. Uwielbiam gotować galaretkę z podudzia z indyka. Polecam i spróbować. Okazuje się przezroczysty, bogaty i niezbyt tłusty.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umieść podudzia z indyka w szerokim rondlu.

Wlej wodę, dodaj przyprawy i gotuj przez 3 godziny na małym ogniu.

Dodaj marchewkę, sól, obrany czosnek i cebulę. Gotuj wszystko razem przez kolejne 40 minut.

Wyjmij podudzia i lekko ostudź.

Oddziel mięso od kości i ścięgien, posiekaj, włóż do przygotowanej miski.

Bulion przecedzić przez podwójną warstwę gazy i wlać do pojemników z mięsem.

Usuń galaretkę w chłodne miejsce na 4-6 godzin.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy