przekąski 05.07.2023

pasztet z wątroby keta w domu

30 min
3 porcje
Pasztet z wątroby keta w domu
Elena, stock.adobe.com
0

Zafunduj sobie niezwykłą przekąskę-zrób pasztet z wątroby keta! Można to łatwo zrobić w domu. Wątroba powinna być wstępnie ugotowana, a następnie wraz ze smażoną cebulą i przyprawami zmielić w blenderze.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wątrobę keta i włóż do rondla.

Dodaj wodę, liść laurowy i gotuj przez 15 minut.

Połóż wątrobę na talerzu i odłóż na bok do ostygnięcia.

Szalotki obrać i drobno posiekać.

Połóż na rozgrzanej patelni z olejem i smaż, aż będzie półprzezroczysty.

Umieść w misce blendera gotowaną wątrobę, smażoną, sól, kolendrę i czarny pieprz. Zmiel do uzyskania gładkości.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy