sałatki 07.12.2022

Poke z rybą

55 min
6 porcji
Poke z rybą to prosty i pyszny przepis, jak zrobić krok po kroku
Nelea Reazanteva, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz kuchnię hawajską, docenisz egzotyczne Poke. To danie będzie prawdziwą ozdobą każdego świątecznego stołu. Poke z czerwoną rybą i sosem "Nikkei" jest przygotowywany szybko i prosto, a jego oryginalny i świeży smak zostanie zapamiętany przez Gości na długo.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Aby przygotować sos Nikkei, wyślij posiekaną cebulę, czosnek, trochę posiekanego imbiru do głębokiej miski. Wyciśnij połowę cytryny, polej sosem sojowym.

Umieść filety z czerwonej ryby pokrojone na małe kawałki w sosie. Wymieszaj i pozostaw na pół godziny.

Ugotuj ryż w osolonej wodzie.

Pokrój ogórek i nori.

Połóż ryż na dnie talerza, połóż marynowaną rybę na wierzchu, uzupełnij ogórkiem i nori, posyp sezamem na wierzchu.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy