przekąski 21.06.2023

galaretka z nóg wieprzowych

5 godz. 50 min.
14 porcji
Galaretka z nóg wieprzowych
Swetlana Wall, stock.adobe.com
0

Bądź cierpliwy, ponieważ konieczne jest gotowanie galaretki z nóg wieprzowych przez bardzo długi czas. Lepiej jest podpalić go rano, aby przekąskę można było usunąć w nocy. Należy pamiętać, że podczas gotowania nie można dodawać wody.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Nogi wieprzowe dobrze zeskrobać nożem i zalać zimną wodą przez 3 godziny.

Przenieś nogi do garnka, dodaj korzeń pietruszki, obraną cebulę, świeżą wodę i gotuj przez 5 godzin na małym ogniu.

Usuń korzeń pietruszki i cebulę.

Dodaj sól, czarny pieprz do bulionu i gotuj przez kolejne 30-40 minut.

Wyjmij nogi i lekko ostudź.

Oddziel mięso od kości, posiekaj i ułóż w foremkach.

Odcedź bulion i wlej mięso do kokilek. Usuń galaretkę na 6 godzin w chłodnym miejscu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy