przekąski 22.01.2022

kanapki z hummusem, pomidorami i szpinakiem

2 godz. 0 min.
2 porcje
Kanapki z hummusem, pomidorami i szpinakiem
Harald Walker, stock.adobe.com
0

Aby kanapki były naprawdę smaczne, radzę samemu przygotować hummus. W przepisie powiem Ci, jak to zrobić poprawnie. Szpinak i pomidory, lekko przyprawione na patelni, pomogą podkreślić jego smak.

Składniki

do kanapek:
dla Hummusu:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Namocz ciecierzycę przez noc i ugotuj ją w tej samej wodzie następnego dnia, aż będzie miękka.

Zostaw szklankę płynu i zmiel ciecierzycę w blenderze z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.

Zmiel sezam osobno na pastę i wyślij również do ciecierzycy. Lub weź gotowe tahini.

Dodaj przyprawy, ponownie zmiel wszystko blenderem i dostosuj konsystencję pozostałym bulionem.

Losowo posiekaj szpinak, kolendrę i wiśnie i smaż na oliwie z oliwek przez kilka minut.

Połóż hummus na chlebie, a na wierzchu pomidory ze szpinakiem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy