przekąski 22.01.2022

Zielona bułka pita ze śmietaną

10 min
4 porcje
Zielona bułka pita ze śmietaną
ricka_kinamoto, stock.adobe.com
0

Sekret tak eleganckiej bułki polega na tym, że wszystkie składniki mają ten sam kolor. Tym razem proponuję zacząć od zieleni – świeżej, soczystej, jasnej, wiosennej. A sos do takiej przekąski potrzebuje odpowiedniego, więc śmietana jest idealna.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ogórki i awokado w paski.

Posmaruj chleb pita kwaśną śmietaną i losowo ułóż wszystkie warzywa.

Ułóż awokado i ogórki na wierzchu i zwiń bułkę. Zawiń krawędzie do wewnątrz.

Pokrój go na kawałki i możesz związać nitką, aby się nie rozpadł.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy