przekąski 10.02.2022

koreańska marchewka z suszonymi papryczkami chili

15 min
4 porcje
Marchewka po koreańsku z suszoną papryczką chili
Katsiaryna, stock.adobe.com
0

Lubisz pikantne przekąski? W takim razie ten przepis jest dla ciebie. Dzięki papryczkom chili danie jest niesamowicie palące. Jego ilość można dostosować do własnych upodobań, ale należy pamiętać, że z czasem ostrość staje się mniej intensywna.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Marchewki obierz i zetrzyj na koreańskiej tarce do marchwi.

Dodaj sól, cukier, mieloną kolendrę i dobrze wymieszaj.

Cebulę obrać i drobno posiekać.

Podsmaż cebulę na oleju roślinnym na złoty kolor.

Wlej gorący olej do marchewki, odcedzając cebulę przez sitko.

Dodaj chili, ocet i czosnek przepuszczony przez prasę. Wymieszaj ponownie, przykryj i wstaw do lodówki na 2 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy