Ze wszystkich dziesiątek i setek odmian shawarmy ten hawajski przepis jest jednym z moich ulubionych. Bardzo polecam go wszystkim fanom ciekawych kombinacji smakowych. Jak każda shawarma, jest po prostu gotowana, a jednocześnie bardzo satysfakcjonująca.
Składniki
- Pita - 2 liścia
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- ser śmietankowy - 100 g
- ser - 100 g
- kukurydza - 4 art.
- ananas - 4 pierścienie
- kapusta pekińska - 2 liścia
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój kurczaka w paski i smaż w przyprawach do smaku, aż będzie miękki.
Posiekaj kapustę i pokrój ananasy.
Posmaruj chleb pita serem śmietankowym, posyp tartym serem i ułóż całe nadzienie.
Zawiń shawarmę i lekko opiekaj na suchej patelni lub grillu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy