przekąski 17.07.2023

kanapki z tuńczykiem i jajkiem

10 min
4 porcje
Kanapki z tuńczykiem i jajkiem
Edalin, stock.adobe.com
0

Złap świeży pomysł na przekąskę! Na pewno nie próbowałeś takich kanapek z tuńczykiem i jajkiem. Rodzynki nadają im marynowane ogórki zmieszane z musztardą Dijon i drobno posiekaną cebulą. Aby soczysta masa nie moczyła chleba, należy go najpierw usmażyć.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umieść tuńczyka w puszce na talerzu i rozbij widelcem na małe kawałki.

Jajka obrać i pokroić w plastry wzdłużne.

Posiekaj cebulę i marynaty.

Połącz cebulę, ogórki i musztardę Dijon.

Chleb lekko zrumienić na patelni po obu stronach.

Ułóż półfabrykat z ogórkami i lekko dociśnij widelcem.

Dodaj jajko i trochę tuńczyka w puszce.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy