Złap świeży pomysł na przekąskę! Na pewno nie próbowałeś takich kanapek z tuńczykiem i jajkiem. Rodzynki nadają im marynowane ogórki zmieszane z musztardą Dijon i drobno posiekaną cebulą. Aby soczysta masa nie moczyła chleba, należy go najpierw usmażyć.
Składniki
- tuńczyk (w puszkach) – 200 g
- jaja kurze (gotowane) – 2 kawałki
- ogórki kiszone - 2 kawałki
- cebula - pół
- musztarda Dijon - 0,5 łyżeczka
- chleb - 4 kawałek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Umieść tuńczyka w puszce na talerzu i rozbij widelcem na małe kawałki.
Jajka obrać i pokroić w plastry wzdłużne.
Posiekaj cebulę i marynaty.
Połącz cebulę, ogórki i musztardę Dijon.
Chleb lekko zrumienić na patelni po obu stronach.
Ułóż półfabrykat z ogórkami i lekko dociśnij widelcem.
Dodaj jajko i trochę tuńczyka w puszce.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy