Ostatnio w poszukiwaniu przepisu na przystawkę trafiłam na julienne z kurczakiem i grzybami. Danie znane wielu, ale często niezasłużenie zapomniane. Proponuję przywrócić sprawiedliwość i zająć się jej przygotowaniem już teraz. O wszystkim szczegółowo mówię dalej.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój filet z kurczaka, grzyby, obrany czosnek i cebulę.
Umieść cebulę na rozgrzanej patelni z olejem i smaż przez 2-3 minuty.
Dodaj grzyby i gotuj, aż wilgoć wyparuje.
Dodaj filety i kontynuuj pieczenie przez kolejne 10 minut.
Połącz mleko, śmietanę, sól i mielony pieprz.
Wlej na patelnię, dodaj czosnek i gotuj wszystko razem przez 5 minut.
Rozłóż obrabiany przedmiot w natłuszczonych formach i posyp startym serem.
Wyślij na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy