przekąski 18.06.2023

Julienne z kurczakiem i grzybami

35 min
4 porcje
Julienne z kurczakiem i grzybami
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Ostatnio w poszukiwaniu przepisu na przystawkę trafiłam na julienne z kurczakiem i grzybami. Danie znane wielu, ale często niezasłużenie zapomniane. Proponuję przywrócić sprawiedliwość i zająć się jej przygotowaniem już teraz. O wszystkim szczegółowo mówię dalej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój filet z kurczaka, grzyby, obrany czosnek i cebulę.

Umieść cebulę na rozgrzanej patelni z olejem i smaż przez 2-3 minuty.

Dodaj grzyby i gotuj, aż wilgoć wyparuje.

Dodaj filety i kontynuuj pieczenie przez kolejne 10 minut.

Połącz mleko, śmietanę, sól i mielony pieprz.

Wlej na patelnię, dodaj czosnek i gotuj wszystko razem przez 5 minut.

Rozłóż obrabiany przedmiot w natłuszczonych formach i posyp startym serem.

Wyślij na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy