Hot dogi z wędzonymi kiełbaskami myśliwskimi są bardzo trudne do uzupełnienia. Są dość tłuste i same w sobie mają wyrazisty smak. Proponuję spróbować tej opcji ze słodką, lekko karmelizowaną smażoną cebulą.
Składniki
- Kok - 4 kawałki
- kiełbasy myśliwskie - 4 kawałki
- cebula - 2 kawałki
- masło - 1 art.
- Olej roślinny - 1 art.
- cukier - 1 art.
- musztarda - 4 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój cebulę w cienkie pióra i smaż na mieszance dwóch olejów do miękkości.
Dodaj cukier i kontynuuj smażenie cebuli, mieszając. Powinien uzyskać piękny karmelowy odcień.
Kiełbasy można usmażyć lub pozostawić w ten sposób.
Pokrój bułki, posmaruj musztardą i włóż kiełbaski. Połóż cebulę na wierzchu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy