Takie gorące bruschetty gotują się w piekarniku dosłownie w ciągu kilku minut. Połączenie grzybów i sera to sprawdzony klasyk. Okazuje się prostą, szybką i wszechstronną przekąską na każdy dzień. Na przykład do szklanki piwa pod serialem.
Składniki
- Bagietka - 1 rzecz
- czosnek - 4 ząbki
- ser - 100 g
- Grzyby - 160 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- szczypiorek - 4 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój grzyby w cienkie plasterki, lekko podsmaż z obu stron i posyp przyprawami.
Pokrój bagietkę i osusz na patelni. Natrzyj czosnkiem i posyp startym serem.
Ułóż grzyby na wierzchu i włóż bruschetty do piekarnika na 5-7 minut w 180 stopniach.
Przed podaniem posyp je posiekaną zieloną cebulą.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy