przekąski 07.02.2022

gorące bruschetty z pieczarkami i serem

20 min
4 porcje
Gorące bruschetty z grzybami i serem
zi3000, stock.adobe.com
0

Takie gorące bruschetty gotują się w piekarniku dosłownie w ciągu kilku minut. Połączenie grzybów i sera to sprawdzony klasyk. Okazuje się prostą, szybką i wszechstronną przekąską na każdy dzień. Na przykład do szklanki piwa pod serialem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój grzyby w cienkie plasterki, lekko podsmaż z obu stron i posyp przyprawami.

Pokrój bagietkę i osusz na patelni. Natrzyj czosnkiem i posyp startym serem.

Ułóż grzyby na wierzchu i włóż bruschetty do piekarnika na 5-7 minut w 180 stopniach.

Przed podaniem posyp je posiekaną zieloną cebulą.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy