sałatki 22.01.2022

Olivier z krewetkami i jajkami przepiórczymi

25 min
6 porcji
Olivier z krewetkami i jajkami przepiórczymi
0

Chcesz zanurzyć się w świecie kulinarnych rozkoszy? Ugotuj Oliviera z krewetkami i jajkami przepiórczymi. Wyśmienite składniki sprawiają, że sałatka jest prawdziwym arcydziełem. A piękne naczynia i oryginalna porcja wyznaczą ostatni punkt!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój krewetki w średniej wielkości kostkę i skrop sokiem z cytryny. Pozostaw kilka krewetek w całości do dekoracji gotowego Oliviera.

Olivier z krewetkami i jajkami przepiórczymi: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Pokrój ziemniaki, marchew, jajka, świeże i pikle na małe kawałki. Przekrój jedno jajko na pół do dekoracji.

Olivier z krewetkami i jajkami przepiórczymi: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Zielony groszek wrzuć do durszlaka, opłucz i lekko osusz na ręczniku papierowym.

Olivier z krewetkami i jajkami przepiórczymi: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

W głębokiej misce połącz ziemniaki, krewetki, marchewkę, jajka, groszek i oba rodzaje ogórków.

Olivier z krewetkami i jajkami przepiórczymi: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Dodaj zmielony czarny pieprz, sól, majonez i delikatnie wymieszaj sałatkę łyżką.

Olivier z krewetkami i jajkami przepiórczymi: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Użyj pierścienia do gotowania, aby ułożyć Oliviera na talerzu. Udekoruj połówkami jajka, natką pietruszki i krewetkami.

Olivier z krewetkami i jajkami przepiórczymi: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Zdjęcie: Julia Zubkova

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy