Jak przystało na takie sałatki, danie zaskakuje ostrością i słodkawym smakiem. Podawaj jako pikantną przekąskę do gorących napojów lub jako sałatkę do drugiego. Ocet balsamiczny można zastąpić sokiem z cytryny lub limonki.
Składniki
- koreańska marchewka - 500 g
- ogórki - 300 g
- czosnek - 3 ząbki
- Olej roślinny - 30 ml
- sos sojowy - 2 art.
- ocet balsamiczny - 3 art.
- mielony imbir - do smaku
- cukier - 1 łyżeczka
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ogórki na cienkie talerze.
Dodaj zmielony imbir, ocet, sos sojowy, cukier i sól.
Wyciśnij czosnek przez prasę, wlej olej i wymieszaj.
Dodaj koreańskie marchewki, ponownie wymieszaj i wstaw do lodówki na 40-60 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy