Standardowy posiłek składa się z mięsa i warzyw. Połącz je w jednym talerzu-przygotuj sałatkę warzywną z pieczonym indykiem. To proste i pyszne! W przepisie użyję patelni grillowej, ale jeśli jej nie ma, zrobi to zwykła.
Składniki
- Indyk (filet) – 300 g
- pomidory - 150 g
- ogórki - 150 g
- szpinak (baby) – pół
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 2 art.
- Olej roślinny - 1 art.
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz indyka, dokładnie osusz i pokrój na małe kawałki.
Rozgrzej olej roślinny na patelni grillowej i smaż indyka do miękkości.
Pokrój pomidory, ogórki i obraną cebulę.
Połącz indyka, warzywa i szpinak.
Sól i dopraw oliwą z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy