Najczęściej filet z kurczaka na sałatkę gotuje się w całości, a dopiero potem kroi. Ale lubię robić odwrotnie, ponieważ w ten sposób mięso jest lepiej i bardziej równomiernie nasączone marynatą i przyprawami. Zamiast sera serowego możesz wziąć fetę lub inny podobny ser do smaku.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- sos sojowy - 2 art.
- papryka - 1 łyżeczka
- mielona czerwona papryka - 1 szczypta
- sałata - 180 g
- pomidory - 150 G
- bryndza - 100 g
- włoskie zioła - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój kurczaka w paski i marynuj przez 30-40 minut w sosie sojowym z papryką i czerwoną papryką.
Podsmaż filet z kurczaka na złoty kolor i ułóż na papierowej serwetce.
Opłucz liście sałaty, pokrój ser w kostkę, a pomidory w kliny.
Ułóż wszystkie składniki na talerzu i posyp włoskimi ziołami dla smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy