Uwielbiam takie sałatki. Przygotowanie jest proste, okazuje się niedrogie i smaczne! Aby wesprzeć azjatyckie motywy, zamiast czarnego pieprzu używam mielonego imbiru. W razie potrzeby nie można dodawać czosnku. W takim przypadku zwiększ ilość imbiru.
Składniki
- kapusta pekińska - 300 g
- koreańska marchewka - 200 g
- ogórki - 3 kawałki
- czosnek - 2 ząbki
- oliwa z oliwek - 2 art.
- mielony imbir - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój kapustę pekińską i ogórki.
Dodaj koreańską marchewkę i czosnek przepuszczony przez prasę.
Dodaj zmielony imbir, sól i oliwę z oliwek. Wymieszaj i wstaw do lodówki na 2 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy