Prawie żaden świąteczny stół nie jest kompletny bez sałatki z paluszków krabowych. Przygotuj go według różnych przepisów, ale najbardziej podoba mi się opcja z ryżem, jajkami i świeżymi ogórkami. Możesz podawać w porcjach lub we wspólnej salaterce!
Składniki
- paluszki krabowe - 200 g
- jaja kurze (gotowane) – 2 kawałki
- ogórki - 2 kawałki
- ryż (gotowane) – 3 art.
- kukurydza (puszka) – Polbank
- majonez - 60 ml
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- Zieleń (do dekoracji) – 2 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój paluszki krabowe, ogórki i obrane jajka.
Wrzuć kukurydzę do durszlaka, opłucz pod bieżącą wodą i pozostaw do spuszczenia na kilka minut.
Połącz ugotowany ryż, jajka, ogórki, kukurydzę i paluszki krabowe.
Dodaj sól, zmielony czarny pieprz, majonez i wymieszaj.
Za pomocą pierścienia do serwowania ułóż sałatkę na szerokim talerzu, udekoruj świeżymi ziołami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy