sałatki 22.01.2022

Olivier z kiełbasą i jogurtem

1 godz. 0 min.
4 porcje
Olivier z kiełbasą i jogurtem
0

Olivier z kiełbasą i jogurtem to dość klasyczne danie, do którego doprawia się jogurt o dowolnej zawartości tłuszczu bez dodatków. Ta opcja sosu sprawia, że sałatka jest mniej kaloryczna.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj ziemniaki w skórce i jaja kurze. Wyjmij jajka 7 minut po ugotowaniu i gotuj ziemniaki do miękkości – 20 minut. Następnie ostudź i Wyczyść wszystko. Umyj świeże ogórki i pokrój w kostkę, wlej do miski.

Olivier z kiełbasą i jogurtem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Przenieś groszek do miski na ogórki.

Olivier z kiełbasą i jogurtem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Kiełbasę i kiszone ogórki pokroić w kostkę, włożyć do miski.

Olivier z kiełbasą i jogurtem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Obrane ziemniaki i jajka również pokroić w kostkę, wysłać do miski. Całe cięcie powinno być takie samo.

Olivier z kiełbasą i jogurtem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Odpowiednią ilość Oliviera przełożyć do miski, dodać sól, pieprz i jogurt, wymieszać. Nie napełniaj całej objętości sałatki na raz, jeśli nie planujesz jeść tego samego dnia.

Olivier z kiełbasą i jogurtem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Ponieważ Olivier jest dość obfitą sałatką, można ją podawać jako samodzielne danie na lunch lub kolację. W razie potrzeby możesz ozdobić świeżymi ziołami.

Olivier z kiełbasą i jogurtem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Yuliia Stsepeleva
przepis dodał (a):
Yuliia Stsepeleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy