przekąski 06.07.2023

sajgonki z rybą

15 min
6 porcji
Sajgonki z rybą
TYSB, stock.adobe.com
0

Ostatnio w Internecie coraz częściej pojawiają się zdjęcia sajgonek. Okazuje się, że jest to zwykły naleśnik z papieru ryżowego z różnymi nadzieniami i jest bardzo prosty w przygotowaniu. Na dowód tego dzielę się przepisem na sajgonki z rybą.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj czerwoną kapustę w paski i umieść w misce.

Dodaj sól, mielony pieprz, olej i wymieszaj.

Pokrój ryby, ogórki i liście sałaty.

Usuń liście z gałązek mięty.

Namocz papier ryżowy w ciepłej wodzie przez 20 sekund.

Połóż na desce, połóż kawałki liści sałaty, ogórki, czerwoną kapustę i ryby na wierzchu.

Dodaj 2-3 liście mięty, wsuń boki i dolną krawędź do wewnątrz, zwiń sajgonkę. Powtórz kroki z pozostałymi półfabrykatami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy