Klasyczna julienne łączy się z szeroką gamą dodatków, takich jak tłuczone ziemniaki, ryż lub świeże warzywa. I możesz go natychmiast ugotować, aby ten oddzielny dodatek nie był potrzebny. Na przykład z ziemniakami i kurczakiem.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Smaż drobno posiekaną cebulę na oleju roślinnym przez 5 minut.
Dodaj posiekane grzyby i smaż przez kolejne 5 minut.
Osobno na tej samej patelni smażyć pokrojonego kurczaka przez kilka minut.
Następnie usmaż mąkę osobno na maśle, dodaj śmietanę i dokładnie wymieszaj sos.
Pokrój ziemniaki w małą kostkę.
Włóż ziemniaki do foremek , kurczaka na wierzchu, a następnie grzyby i sos.
Posyp tartym serem i wyślij julienne na 30-35 minut do piekarnika w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy