Bakłażan z pomidorami to klasyczne połączenie w wielu kuchniach narodów świata. Tym razem proponuję uzupełnić je delikatną mozzarellą. Okazuje się, że jest to szybka i smaczna codzienna przekąska w stylu włoskim.
Składniki
- bakłażany - 2 kawałki
- pomidory koktajlowe - 140 g
- Mozzarella - 80 g
- bazylia - 1 garść
- czosnek - 2 ząbki
- oliwa z oliwek - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój bakłażana w plasterki, ułóż na pergaminie, posyp przyprawami i skrop oliwą z oliwek.
Drobno posiekaj wiśnie, czosnek i bazylię i ułóż na wierzchu.
Posyp przystawkę startą mozzarellą i piecz w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 200 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy