przekąski 15.04.2022

bakłażan z pomidorami i mozzarellą

20 min
4 porcje
Bakłażan z pomidorami i mozzarellą
nata_vkusidey, stock.adobe.com
0

Bakłażan z pomidorami to klasyczne połączenie w wielu kuchniach narodów świata. Tym razem proponuję uzupełnić je delikatną mozzarellą. Okazuje się, że jest to szybka i smaczna codzienna przekąska w stylu włoskim.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój bakłażana w plasterki, ułóż na pergaminie, posyp przyprawami i skrop oliwą z oliwek.

Drobno posiekaj wiśnie, czosnek i bazylię i ułóż na wierzchu.

Posyp przystawkę startą mozzarellą i piecz w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 200 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy