przekąski 03.07.2023

wegańskie bułki

15 min
4 porcje
Wegańskie bułki
Narsil, stock.adobe.com
0

W kuchni japońskiej istnieje kilka rodzajów sushi, które są przygotowywane bez ryb, mięsa i sera. Dziś proponuję skupić się na prostym przepisie na wegańskie bułki. Do pracy potrzebujesz gotowanego ryżu, nori, dojrzałego awokado, pomidora i liścia sałaty.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Awokado przekrój na pół, obierz i pestkę.

Pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny.

Obierz i pokrój pomidora.

Rozłóż bambusową matę na stole, umieść arkusz nori błyszczącą stroną do dołu.

Ułóż warstwę ryżu i lekko ubij.

Przykryj wierzch liściem sałaty.

Ułóż plastry pomidora i awokado na szerokiej krawędzi paskiem.

Pomagając sobie matą, zwiń ciasną rolkę.

Pokrój bułkę na małe kawałki i połóż na talerzu. Podawać z wasabi, marynowanym imbirem i sosem sojowym.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy