Obfita przekąska, którą chętnie spożywa się nie tylko na czczo. Pasztet z białej fasoli ma pozytywny wpływ na pracę żołądka i wzmacnia układ odpornościowy. Kanapka z taką pastą szybko przywróci siłę i zaspokoi głód przez długi czas.
Składniki
- fasola (Biały) – 300 g
- czosnek - 2 ząbek
- Olej roślinny - 2 art.
- mielona kolendra - 0,5 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- sól - 0,5 łyżeczka
- woda - 2 L
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wstępnie namocz fasolę w wodzie przez 4-6 godzin.
Wrzuć do durszlaka, opłucz i umieść w głębokim rondlu.
Napełnij świeżą wodą i gotuj przez 40 minut.
Spuść pozostały płyn do osobnego pojemnika.
Puree fasolę za pomocą blendera zanurzeniowego.
Dodaj przyprawy, sól, olej i czosnek przepuszczony przez prasę. Jeszcze raz dokładnie zmiel masę blenderem. Na tym etapie gęstość pasztetu można regulować pozostałym bulionem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy