Jeśli lubisz pasztety i nadal dbasz o dietę, kalorie i prawidłowe odżywianie, na pewno będziesz potrzebować tego przepisu dietetycznego. Głównym składnikiem jest wątróbka drobiowa, dzięki czemu pasztet jest jednocześnie lekki i sycący.
Składniki
- wątróbka drobiowa - 1 kg
- jaja kurze - 2 kawałki
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 2 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj wątróbkę drobiową do miękkości, około 20-25 minut.
Gotuj marchewki oddzielnie, aż będą miękkie.
Ugotuj jajka na twardo i obierz.
Posiekaj cebulę losowo i zmiel wszystko razem w blenderze.
Dopraw pasztet do smaku. Doprowadź do pożądanej konsystencji, dodając bulion z wątroby.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy