Nawet zwykłe kanapki mogą być wyśmienitą przekąską. Na przykład ta opcja z awokado i jamonem. W przepisie dowiesz się, jak zrobić wszystko smaczne, piękne, a także wygodne, aby nic nie rozpadło się w tym procesie.
Składniki
- Bagietka - 4 plasterki
- Hamon - 120 g
- pomidory koktajlowe - 100 g
- rukola - 2 garści
- oliwa z oliwek - 1 art.
- włoskie zioła - 1 łyżeczka
- awokado - 1 rzecz
- czosnek - 2 ząbki
- sok z limonki - 1 art.
- Zieleń - 3 gałązki
- przyprawy i przyprawy - 0.5 łyżeczka
- parmezan - 50 G
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiksuj awokado, czosnek, zioła i sok z limonki w blenderze. Doprawić.
Osusz kawałki bagietki na patelni i ułóż masę z awokado.
Ułóż rukolę, ćwiartki wiśni i plastry Jamon na wierzchu. Posyp wszystko parmezanem.
Wymieszaj masło z ziołami i skrop kanapki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy