przekąski 07.07.2023

kanapka Madame Croc

15 min
1 porcja
Kanapka Madame
Shibleva, stock.adobe.com
0

Kanapka Madame Croque pochodzi z kuchni francuskiej i stała się popularnym daniem w wielu krajach. Prosty, a jednocześnie bardzo smaczny, spodoba się nawet smakoszom. Radzę podawać go z przystawką w postaci świeżej sałatki lub z ziemniakami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posmaruj obie kromki chleba masłem i musztardą.

Ułóż na plasterku szynki i sera i ułóż kanapki w jednym nadzieniu do środka.

Odetnij wystające krawędzie nadzienia.

Ubij jedno jajko z mlekiem i namocz kanapkę w tej mieszance.

Smaż z obu stron, aż się zarumieni.

Osobno usmaż drugie jajko i ułóż jajecznicę na kanapce.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy