Kanapka Madame Croque pochodzi z kuchni francuskiej i stała się popularnym daniem w wielu krajach. Prosty, a jednocześnie bardzo smaczny, spodoba się nawet smakoszom. Radzę podawać go z przystawką w postaci świeżej sałatki lub z ziemniakami.
Składniki
- jaja kurze - 2 kawałki
- biały chleb - 2 plasterki
- ser - 2 plasterki
- szynka - 2 plasterki
- mleko - 100 ml
- musztarda Dijon - 1 łyżeczka
- masło - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posmaruj obie kromki chleba masłem i musztardą.
Ułóż na plasterku szynki i sera i ułóż kanapki w jednym nadzieniu do środka.
Odetnij wystające krawędzie nadzienia.
Ubij jedno jajko z mlekiem i namocz kanapkę w tej mieszance.
Smaż z obu stron, aż się zarumieni.
Osobno usmaż drugie jajko i ułóż jajecznicę na kanapce.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy