przekąski 22.01.2022

kanapki ze szparagami i jajkiem

30 min
2 porcje
Kanapki ze szparagami i jajkiem
anna_shepulova, stock.adobe.com
0

Idealne śniadanie to takie kanapki ze szparagami i jajkiem. Jest wszystko, czego potrzebujesz: zdrowe tłuszcze, białka i węglowodany. Gotuje się szybko, wygląda bardzo apetycznie i na pewno spodoba się całej rodzinie! Zwłaszcza jeśli lubisz jajecznicę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Odetnij twarde końcówki szparagów, połóż je na pergaminie, skrop oliwą z oliwek i wstaw do piekarnika na 15-20 minut w temperaturze 200 stopni.

Obierz awokado i zetrzyj widelcem. Usmaż jajka.

Wysusz chleb na patelni i ułóż awokado na wierzchu. Na nim-szparagi i groszek, a na wierzchu jajecznica.

Udekoruj kanapki ziołami i posyp przyprawami.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy