Idealne śniadanie to takie kanapki ze szparagami i jajkiem. Jest wszystko, czego potrzebujesz: zdrowe tłuszcze, białka i węglowodany. Gotuje się szybko, wygląda bardzo apetycznie i na pewno spodoba się całej rodzinie! Zwłaszcza jeśli lubisz jajecznicę.
Składniki
- chleb - 2 plasterki
- jaja kurze - 2 kawałki
- szparagi - 4-6 sztuk
- przyprawy i przyprawy - 0.5 łyżeczka
- Zieleń - 2-4 gałązki
- awokado - 1 rzecz
- zielony groszek - 2 art.
- oliwa z oliwek - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Odetnij twarde końcówki szparagów, połóż je na pergaminie, skrop oliwą z oliwek i wstaw do piekarnika na 15-20 minut w temperaturze 200 stopni.
Obierz awokado i zetrzyj widelcem. Usmaż jajka.
Wysusz chleb na patelni i ułóż awokado na wierzchu. Na nim-szparagi i groszek, a na wierzchu jajecznica.
Udekoruj kanapki ziołami i posyp przyprawami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy