Jeśli myślisz, co jeszcze byłoby tak interesujące dodać do forshmak, proponuję wziąć oliwki! Każdy zrobi, ale wolę zielone, aby masa była bardziej jednolita i znajoma.
Składniki
- śledź (filet) – 500 g
- oliwki - 100 g
- biały chleb - 2 plasterki
- oliwa z oliwek - 1 art.
- cebula - 1 rzecz
- jaja kurze - 3 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj jajka, ostudź i obierz. Chleb moczyć w niewielkiej ilości wody.
Przełóż śledzie, chleb, cebulę i jajka przez maszynę do mięsa.
Zmiel oliwki również w maszynce do mięsa lub drobno posiekaj.
Dodaj olej i przyprawy i wymieszaj forshmak.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy