przekąski 05.07.2023

pasztet z ryb rzecznych

30 min
4 porcje
Pasztet z ryb rzecznych
Vladimir, stock.adobe.com
0

Budżetowe danie na każdy dzień. Jeśli jest dużo pasztetu z ryb rzecznych, włóż go do suchego słoika, szczelnie zamknij pokrywkę i włóż do lodówki. W tej formie jest doskonale przechowywany przez 1 tydzień, chociaż zwykle łyżka zaczyna zeskrobać dno po kilku dniach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść rybę rzeczną z łusek, wypatrosz i pokrój na duże kawałki.

Zagotuj wodę, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, obrane cebule i ryby. Gotuj przez 15 minut.

Połóż rybę na talerzu, ostudź, oddziel filety od kości.

Obierz jajka i spłucz.

Umieść filety rybne, obrane ząbki czosnku i jajka w misce blendera. Zmiel do uzyskania gładkości.

Dodaj sól, sok z cytryny, kilka łyżek bulionu rybnego i włącz blender na kolejne 1 minutę.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy